Atölye İzmir’den herkese merhaba,

2019 tasarım trendleri yavaş yavaş belli oluyor. Bu yazımızda Tasarım trendlerinin Grafik tasarım dünyasına ve poster tasarımlarına etkilerini sizinle paylaşmak istedik. Çizgisel illüstrasyonlar, kolaj anlatımlar ve daha bir çok farklı tarz ile hazırlanmış posterler 2019 yılını farklılaştırıp, renklendirecek.

Yeni poster trendlerine bir göz atalım…

Çizgisel İllustrasyon

Metin, slogan veya sözel unsurların görsel olarak betimlenmesi ve yorumlanmasına illüstrasyon denir. İllüstrasyonlar çizim tekniği bakımından birbirinden ayrılmaktadır. Reklam illüstrasyonları, yayın illüstrasyonları, bilimsel illüstrasyonlar illüstrasyon türlerine örnek olarak gösterilebilir. Çizgisel İll

Sıvılaştırma

Fotoğraf, texture veya istediğiniz ögeyi Adobe Photoshop programınında Sıvılaştırma (liquefied) aracını kullanılarak aşağıdaki görselleri hazırlayabilirsiniz. Sıvılaştırdığınız fotoğrafa neon renkleri (gradient renkler) ekleyerek görsel açıdan daha zengin hale getirebilirsiniz.

Tipografik Poster

Tipografi; harf ve sembolleri kullanarak yapılan sanata denir.

Tipografinin 5 temel kuralı

1- Tasarıma ana metinden başlanmalıdır.

2- Tasarımı hazırlarken yazıların 10-12 punto (13-16px) olmasına dikkat etmek gerekir.

3- Satır aralığının ölçü olarak puntoları %120-%145 arası olmalıdır.

4- Her bir metin bloğunun satır uzunluğu 45 ile 90 karakterden oluşmalıdır.

5- Son olarak font seçerken; okunaklı ve Türkçe dil desteği olan bir font seçilmelidir.

Yukarıdaki teknikleri uygulayarak anlamlı ve okunaklı bir tipografik poster hazırlayabilirsiniz.

 

Gerçek Nesneler ve Kolaj Anlatımı

Fotoğraflar, tipografik ögeler, renkler…

Sıkı etkileşim ile gerçek nesneleri birleştirmek, hazırlanan postere yaratıcılık ekleyecek ve hedef kitlenin daha çok dikkat etmesini sağlayacaktır.

 

Renk Geçişleri

Gradient/Degrade, bir rengin bir başka renge dönüşmesi esnasında oluşur. Hazırlayacağımız yaratıcı posterin arkaplanında renk geçişlerini kullanabiliriz. Adobe Photoshop Gradient aracı ile dilediğiniz renkleri kullanarak arkaplanlar oluşturabilirsiniz. Aşağıdaki tasarımda; yeşilden pembeye doğru, ara renk olarak mavi  kullanılarak bir renk geçişi uygulanmış.

 

Alişan Yazğı
Atölye İzmir Grafik Tasarım Eğitmeni

Görseller: elements.envato.com

Leave a Reply