İzmir’in Tarihini Sen Yaz

İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak, 150. kuruluş yıldönümümüzü kutladığımız bu günleri, kentimizin ve onun bir parçası olan Belediyemizin, İzmir kenti ile içiçe biçimlenmiş 150 yıllık tarihini yeniden ele almak için bir fırsat olarak görüyoruz. Bu kapsamda, geleceğimiz olan gençlerimizin geçmişlerine bakmasını sağlayacak bir yerel tarih yarışması düzenliyoruz.

Yarışma ile genç kuşakların İzmir’in tarihine olan ilgisinin arttırılması, gençlerin bakış açılarıyla kentin tarihini oluşturan kesitlerin yorumlanması, kent yönetiminin köklü geçmişine ışık tutulması ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile gençler arasında kültürel bağlantılar kurulması amaçlanıyor.

Bu yarışma ile gençlerin yaşadıkları yeri ve tarihini tanıma, kendilerini ifade edebilmeleri ve hayal güçlerini sergileyebilmeleri, tüm zamanlar arasında bir köprünün kurulabilmesi hedefleniyor.

Yarışmaya yazılı, sözlü, işitsel, görsel alanlarda üretilecek yaratıcı, özgün eserlerle, İzmir il genelindeki 14-18 ve 19-24 yaş aralığındaki tüm İzmirli (doğum yeri veya ikamet yeri olarak) gençler katılabiliyor.

Yarışma Takvimi

 

Yarışmanın İlanı: 29 Mart 2018
Soru sormak için son gün: 10 Haziran 2018
Başvuru Tarihi: 20 Ağustos 2018
Son Başvuru / Eser Teslim Tarihi: 1 Ekim 2018
Değerlendirme Çalışması: 6-7 Ekim 2018
Sonuçların Açıklanması: 8 Ekim 2018
Ödül Töreni ve Kolokyum: 15 Ekim 2018

Leave a Reply